Bjud in sommaren med en färgsprakande bordsdukning

Bjud in sommaren med en färgsprakande bordsdukning

Nu när sommaren äntligen är här är det dags att ta fram det färgglada porslinet och de fräscha sommardukarna. En bordsdukning kan verkligen sätta stämningen för en trevlig middag eller grillkväll. Här kommer några tips på hur du kan bjuda in sommaren med en färgsprakande bordsdukning.

Välj ett färgtema

En enkel men effektiv idé är att välja ett färgtema för din bordsdukning. Det kan vara allt från pastellfärger, till de mer djärva intensiva nyanserna av rött eller blått. Försök att hålla dig till max tre färger, såsom en grundfärg och två andra. Tänk på att välja färger som kompletterar varandra och inte krockar.

Mixa och matcha mönster

En sommardukning är inte komplett utan några blommiga mönster. Försök att kombinera olika mönster som blommor, ränder och prickar för att skapa en festlig atmosfär. Se bara till att färgerna matchar, så att det inte blir för rörigt.

Dekorera med blommor eller grönska

En annan fin detalj som kan lyfta din sommardukning är blommor eller gröna blad. Det kan vara en stor bukett i mitten av bordet eller små blomsterarrangemang längs med bordet. Eller varför inte använda citroner och limes som dekorationer för att ge en extra fräsch känsla.

Ljus och levande ljusstakar

Ett annat sätt att skapa en härlig stämning på din sommardukning är att använda ljus och levande ljusstakar. Om du gör en utomhusdukning, kom ihåg att placera dem på ett säkert ställe så att det inte finns någon risk för brand.

Enkel grön dukning

Enkel grön dukning

Även med en enkel dukning kan man uppnå vackra upplevelser. Här en pappersduk i vitt med en matchande grön pappersduk som en löpare ovanpå.

Sensommardukning i naturlig stil

Sensommardukning i naturlig stil

En avslappnad, enkel och sval sensommardukning för en trevlig lunch med vänner. Frukt på ett fat lättar upp stämningen och tar bort krav på etikettregler. Här är det fritt att göra som man vill och känna sig som hemma.

Duka för nyårsmiddag

Duka för nyårsmiddag

När julen har pågått i några veckor är det skönt att nyårsafton kommer och bryter av lite. Då vill vi ha en julfri dukning i vitt, silver, guld och gärna med färska blommor om det ska vara extra lyxigt.

Enkel bistro-dukning

Enkel bistro-dukning

När man bjuder mycket folk och har ett litet bord blir det inte så mycket plats över för dekorationer. Men det kan vara nog så charmigt. Trångt och härligt!

Tabletter på glasbord

Tabletter på glasbord

Glasbord är väldigt praktiska utomhus eftersom de klarar fukt och väta väldigt bra. Nackdelen är att de är hårda så dricksglas och porslin kan stöta emot och till och med gå sönder.

Vacker dukning

Bilder på vackra bordsdukningar för att inspirera dig till ett vackrare bord. Tips och idéer som du kan använda vid din nästa bordsdukning.

Bröllop, fest, nyår eller bara en härlig bjudning med vänner eller familj? Oavsett tillfälle kommer du hitta inspiration till din bordsdukning här. Duken, porslinet, besticken, glasen, dekorationerna, blommorna och ljusen kombineras till vackra dukningar som hjälper till att sätta rätt känsla på tillställningen och inleda samtalen runt bordet.