Enkel bistro-dukning

Enkel bistro-dukning

När man bjuder mycket folk och har ett litet bord blir det inte så mycket plats över för dekorationer. Men det kan vara nog så charmigt. Trångt och härligt!

En bistro-dukning brukar jag kalla en enklare dukning utan duk. På ett litet bord får bestick, porslino ch glas trängas och ytterligare dukning är inte så nödvändigt. En brödkorg, en flaska vin och sedan får fokuset vara på maten och gästerna.

Enkel grön dukning

Enkel grön dukning

Även med en enkel dukning kan man uppnå vackra upplevelser. Här en pappersduk i vitt med en matchande grön pappersduk som en löpare ovanpå.

Tabletter på glasbord

Tabletter på glasbord

Glasbord är väldigt praktiska utomhus eftersom de klarar fukt och väta väldigt bra. Nackdelen är att de är hårda så dricksglas och porslin kan stöta emot och till och med gå sönder.

Duka för nyårsmiddag

Duka för nyårsmiddag

När julen har pågått i några veckor är det skönt att nyårsafton kommer och bryter av lite. Då vill vi ha en julfri dukning i vitt, silver, guld och gärna med färska blommor om det ska vara extra lyxigt.

Sensommardukning i naturlig stil

Sensommardukning i naturlig stil

En avslappnad, enkel och sval sensommardukning för en trevlig lunch med vänner. Frukt på ett fat lättar upp stämningen och tar bort krav på etikettregler. Här är det fritt att göra som man vill och känna sig som hemma.

Vacker dukning

Bilder på vackra bordsdukningar för att inspirera dig till ett vackrare bord. Tips och idéer som du kan använda vid din nästa bordsdukning.

Bröllop, fest, nyår eller bara en härlig bjudning med vänner eller familj? Oavsett tillfälle kommer du hitta inspiration till din bordsdukning här. Duken, porslinet, besticken, glasen, dekorationerna, blommorna och ljusen kombineras till vackra dukningar som hjälper till att sätta rätt känsla på tillställningen och inleda samtalen runt bordet.

Mest klickat just nu

Anders Petter - Stenfors Buffetgryta med glaslock 3 L Röd
Gefu - Ignito USB-Tändare
Georg Jensen - Reservdel Lock med Tryckknapp
Vaniljhjärtan Formar
Rörstrand - "Bengali" Tekoppar med Fat 7 st
Brödförbättrare, Bakenzym - SweetKitchen
Rolf Berg Keramik - Mikrogumma med saffranskakor 7 cm
Zassenhaus Zassenhaus skärbräda med handtag olivträ 26 cm