En naturlig touch: Skapa en bordsdukning med skandinavisk stil

En naturlig touch: Skapa en bordsdukning med skandinavisk stil

Skandinavisk design är känd för sin minimalism och naturliga skönhet, och dessa element kan även tillämpas på en bordsdukning.

Inspiration från naturen

Börja med inslag av natur som grund. Använd träunderlägg, sten- eller marmorskålar och glas i neutrala färger. Om du kan, titta också efter servetter i linne. Dessa naturliga material ger din dukning en avslappnad men ändå lyxig känsla.

Minimalistiska mönster

Halten till de simpla, rena linjerna vi ofta ser i skandinavisk design genom att välja porslin och glas med minimalistiska mönster. Möjligheterna här är oändliga - du kan välja allt från enkla prickar eller ränder till mer abstrakta former.

Neutrala färgscheman

Ett annat kännetecken för skandinavisk stil är användningen av neutrala färger. Tänk vita, grå, svarta och bruna toner – kanske med en pop av pastellblå eller rosa för att hålla saker intressanta.

Ljus

Punktlig belysning är centralt i skandinavisk inredningsdesign, så se till att inkludera ljus på ditt bord på något kreativt sätt. Ett par varma LED-ljus kan addera mycket atmosfär till din måltid utan att ta bort från den minimalistiska känslan.

Funktion och skönhet

Skandinavisk design är inte bara om att saker ser bra ut – de måste vara funktionella också. Tänk på hur du placerar objekt på bordet så att de både är praktiska och estetiskt tilltalande. Kanske kan det hjälpa att skissa upp din dukning innan du börjar?

Även om det kanske verkar utmanande att återskapa skandinavisk stil på ditt bord, kommer du snart upptäcka att mindre verkligen kan vara mer. Ha roligt med det och experimentera - du kommer bli förvånad över vad du kan uppnå med några enkla principer!

Skriv en kommentar

Butik